Recept na Constrictin čokoládový koktejl

21. březen 2010 | 12.59 | rubrika: Čokoláda

Však víte...moc dobře víte, že miluji improvizaci. U mě je to v podstatě i věc nutná. Nejčastěji ovšem improvizuji v mé milované kuchyni, ta by se bez toho možná i obešla, ale to by přece život nebyl pak vůbec zábavný. :-)

Co jsem tehdy vlastně vytáhla z lednice a co musíte vytáhnout i vy (aneb ingredience):

1 kelímek čokoládového jogurtu ( Rada: Nejlépe Vám

komentáře (16) | přidat komentář | hodnocení 3 (2x) | přečteno: 854x

Jednoduchý recept na indický nápoj Chai

7. březen 2010 | 10.25 | rubrika: Čokoláda

Recept na indický malasa-chai , níže recept na MLÉČNOU PĚNU bez shakeru a pressovače.

Tento indický nápoj jsem ochutnala v jisté kavárně a od té doby si jej tam tradičně vždy objednám. Četla jsem, že v indii jej pijí třikrát denně. Jedna se o teplý nápoj, který chutná, jako kdyby jste rozpustili zázvorové perníčky. Tak mně jednou napadlo pokusi se jej zhotovit doma.

komentáře (5) | přidat komentář | hodnocení 0.00 (0x) | přečteno: 621x

Historie gumových medvídků

21. leden 2009 | 21.43 | rubrika: Čokoláda

Jsou součástí nejoblíbenějších sladkostí světa.Jsou pastvou nejen pro mlsné jazýčky ale i pro oči.Já je mám hrozně ráda a napadlo mě ukázat vám historii těchto barevných medvídků...

http://www.thecore.nus.edu.sg/landow/cpace/cyborg/cyborgfood/images/gummybears.GIF 

komentáře (4) | přidat komentář | hodnocení 1.75 (8x) | přečteno: 1.377x

Jak se dělá čokoláda+pár receptů

1. leden 2009 | 20.09 | rubrika: Čokoláda

Čokoláda je nejznámější a nejoblíběnější pochoutkou světa a pochutnávají si na ní lidé ve všech zemích a v jakýchkoliv podobách už po celá staletí.Dovolte mi ale,abych vás zasvětila do historie této malé sladké neřesti... :-)

http://www.spiritisup.com/hotchocolate_top.jpg

komentáře (6) | přidat komentář | hodnocení 2.26 (27x) | přečteno: 6.604x

Typy čokolády

18. prosinec 2008 | 21.32 | rubrika: Čokoláda

Čokoláda je velmi populární složka a je dostupná v mnoha typech. Různé formy a chutě čokolády jsou vyráběny obměňováním množství přísad.

  • Neslazená čokoláda: čistý čokoládový nápoj, též znám jako hořká nebo čokoláda na vaření. Je to nesmíšená čokoláda: mletá pražená čokoládová zrna bez přísad dávají silnou, hlubokou čokoládovou chuť do všech sladkostí, do kterých jsou přidána. I s přidaným cukrem jsou používané jako základ vrstvových dortů,koláčků,cukroví,keksů...

http://www.weight-loss-health.com.au/images/chocolate.jpghttp://www.tasteoftx.com/recipes/hotchocolate.jpghttp://www.surf4wine.co.uk/images/chocolate.jpg

  • Tmavá čokoláda: čokoláda bez mléka jako přísady, někdy zvaná jako prostá čokoláda. V USA se oficiálně nazývá "sladká čokoláda" a vyžaduje 15% koncentraci čokoládového moku. Evropské normy specifikují minimálně 35% kakaové sušiny.

http://www.nutsonline.com/images/items/05155g820.jpghttp://www.unholylaboratory.com/chocolate.gifhttp://www.recipetips.com/images/glossary/c/chocolate_semisweet.jpg

  • Couverture: termín používaný pro čokolády obsahující mnoho kakaového másla nejvyšší kvality. Populární druh čokolády Couverture používaný profesionálními cukráři a často prodáván v gurmánských a speciálních potravinových obchodech obsahuje ingredienty: Valrhona, Lindt, Coco Barry a Esprit des Alpes. Tyto čokolády obsahují vysoké procento čokoládového moku (někdy víc než 70 %) právě jako kakaové máslo, aspoň 32 – 39 %, jsou velmi tekuté po rozpuštění a mají výbornou chuť.

http://www.123piscine.fr/spas/images/couverture.jpghttp://www.odulcikolata.com/products/TN_couverture.JPGhttp://www.chocolate-line.com/files/images/DarkChoco_new_1.preview.jpg

  • Mléčná čokoláda: čokoláda s přídavkem kondenzovaného nebo sušeného mléka. Předpisy EU vyžadují v mléčné čokoládě zastoupení nejméně 35% pevných složek kakaa.

http://www.gourmetsleuth.com/images/milkchocolate.jpghttp://www.chocolate-history.co.uk/images/milkchocolate.jpghttp://gourmetcheeseshoppe.com/images/Milk-Chocolate-Sandwich-Coo.jpg

  • Bílá čokoláda: cukrářský výrobek založený na kakaovém másle bez pevných kakaových složek.

http://www.cafedorocappuccino.com/images/selection_unlimited_cappuccino/whitechocolate.jpghttp://www.recipetips.com/images/glossary/c/chocolate_white.jpghttp://www.stuffedchocolate.com/white_cashew_med1.jpg

Anketa

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 2 (1x)